28 maj 2014
19:00

Referat: Oxie SK - AIF Barrikaden

Startelvan: C-G – Frmas, Milad, Christian, Mahnoud – Fredrik, Maksym, Osama, Danne – Olle, Hkmat

Avbytare var Nickolas och Sizar som båda kom in efter 33 min. Nicolas började som högerback, flyttade efter paus in som mittback för att mot slutet gå ut som vänsterback. Sizar spelade anfallare fram till sista kvarten då han gick ner som höger yttermittfältare.

Första halvlek var mycket underhållande och innehöll stundtals riktigt bra spel. Redan i den 3:e min slog Fredrik en perfekt passning in/fram till Hkmat som tajmade sin löpning perfekt och sprang förbi sin bevakare och avslutade säkert från nära håll och 1-0 till oss var ert faktum.

Bara minuten senare hade Oxie ett rungande ribbskott och ytterligare en minut senare såg det ut som en misstänkt straff när Hkmat drogs ner men det som talar emot var väl vårt lags relativt svaga protester. Målchanserna fortsatte att hagla och i den 10:e min tappade en av våra spelare bollen precis utanför straffområdeslinjen och den som erövrade den fick på ett mycket vackert skott som skruvade sig in precis vid C-G:s vänstra stolpe och kvitteringen var ett faktum.

I den 22:a min drogs Hkmat åter ner i straffområdet och den här gången var straffen solklar. Milad slog sedan en säker straff och vi ledde på nytt. Glädjen blev denna gång 8 min lång. Efter dålig markering kom en av deras spelare efter ett inlägg från deras högerkant totalt fri och han avslutade lika snyggt som deras första målgörare med ett perfekt skruvat skott tätt intill C-G:s vänstra stolpe. Kvitterat igen alltså.

Nu replikerade vi snabbt. I den 33:e min gjorde Olle ett riktigt krigarmål när han vann en duell med deras målvakt innan han forcerade in bollen. Inlägget till Olle kom från Danne. I den 36:e min var det ytterst nära att Oxie än en gång skulle få till en snabb kvittering men den boll som spelades in från kortlinjen och passerade C-G och sedan gick längs mållinjen där målet alltså var tomt nåddes inte riktigt av deras framrusande spelare varav en bara kom någon tiondels sekund för sent för att nå bollen.

I den andra halvleken satte Oxie in ett par-tre spelare som lyfte deras lag rätt ordentligt. Inte bara bildlikt utan också rent bokstavligt. De pressade nu högt upp och höll bollen bra inom laget så att vi fick jobba mycket utan att få tag i bollen. Deras anfall rann dock oftast ut i sanden. Kom de någon gång till avslut var de usla. Vi verkade bli väldigt stressade av det tryck Oxie fick på oss. När vi väl lyckades erövra bollen gjorde vi oftast av med den omgående och felpassen var jättemånga. Även normalt bra passningsspelare missade ibland tvåmeterspassningar.

Trots deras spelövertag var det vi som hade de flesta målchanserna i denna halvlek. Vi missade ett par frilägen, borde nog ha haft en straff då den så ofta för motståndarna svårfångade Hkmat än en gång dragits ner i straffområdet och sist men inte minst hade vi 2-3 min före slutsignalen en boll som, enligt såväl våra egna spelare som motståndarlagets spelare och tränare efteråt, var en halvmeter inne i målet innan den rensades undan.

Tyvärr hade Oxie innan sistnämnda situation till slut i den 79:e min fått till en kvittering när de, sedan vi slarvigt tappat bollen, rullade upp oss ordentligt innan en totalfri spelare kunde slå in bollen. Vårt mål som dömdes bort hade om domaren istället uppfattat att bollen var klart innanför linjen alltså gett oss ännu ett sådant där sent avgörande, som våra lag haft så gott om under det här spelåret.

Totalt sett en första halvlek som var jämn såväl spel- som chansmässigt och en andra halvlek där de dominerade klart spelmässigt men där vi trots ett ofta slarvigt och stressigt offensivt spel ändå fick till de flesta klara målchanserna eftersom vi genom deras sorglösa offensiv fick så stora ytor att spela på. Oavgjort kändes nog som ett rätt rimligt resultat även om det bortdömda segermålet naturligtvis svider en del.

Resultatet innebär en fortsatt serieledning i den visserligen något haltande tabellen. Att notera är också att vi har 3 av de 5 första i seriens officiella skytteliga (även om Rabihs 4 mål där är ett för mycket p.g.a. felrapportering av domaren).

Statistik: Hörnor 2-2 Avslut på mål: 7-6 Avslut utanför: 5-5